Konyha tervezés


Hogyan fogjunk neki egy bútor megtervezésének?


Nálunk ez a folyamat azzal kezdődik, hogy alaposan ki kell faggatnunk önt, a legaprólékosabban! Nem. Nem az életéről, és nem is az anyagi helyzetéről, hanem az elvárásairól, elképzeléseiről, arról, hogy a készülő bútortól mit vár el? Mennyire legyen kézreálló, modern, milyen  fiók vasalatokat  szeretne, merre nyíljanak (oldalra esetleg felfelé) az ajtók. Milyen bútor elemeket szeretne, azokhoz milyen belső kiegészítőket, hogy az ön szokásait, elvárásait, leginkább kielégítse. 


Az első kérdése máris az, de milyen legyen? Itt egyből több lehetőség közül is választhat. 

  • Leülünk kényelmesen egy kávé, vagy egy pohár finom bor mellé, vagy összedugjuk a fejünket a párunkkal esetleg barátunkkal/barátnőkkel és megpróbáljuk a korábban a neten, vagy üzletben látott összeállításokból kivenni a nekünk tetsző elemeket, elképzeléseket, és ebből a nagy halmazból megpróbálunk valamiféle "rajzot" kreálni. Majd miután sikerült papírra vetni az elképzeléseinket, jöhet a második szakasz. Találnunk kell egy asztalost, esetleg egy céget aki megvalósítja terveinket!  


  • Vagy....  Leülünk kényelmesen egy kávé, vagy egy pohár finom bor mellé, és a neten elkezdünk olyan asztalost, vagy céget keresni, aki nem csak a kivitelezésben, hanem már a tervezési szakaszban is a segítségünkre tud lenni. Önt most pontosan ezt teszi. 

Reméljük segítségére lehetünk ebben a kiemelkedően fontos szakaszban. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy segíteni tudjuk önt a tervezésben és akár, az azt követő kivitelezési részben is. 

Mi nem tanácsokkal árasszuk el, hanem meghallgatjuk. Ezután elmondjuk véleményünket, hogy az elképzelése szerinti megvalósítás mennyire kivitelezhető, esetleg hol lenne szükséges változtatni. Természetesen ezeknél a pontoknál alternatív megoldásokat javaslunk önnek. Mindezt azért, hogy kihozzuk  terveiből a maximumot.  

De! Még ezt a segítséget is tudjuk fokozni. Mégpedig azzal, hogy miközben önnel beszélgetünk, és leendő bútorának részleteit aprólékosan átbeszéljük, közben az álltalunk használt tervező programban a beszélgetéssel párhuzamosan készítünk egy 3D-s tervezési képet, amelyen ön máris láthatja térben, hogy mit is szeretne elkészíttetni.   


Igen!  Jól olvasta. Mi amellett tettük le voksunkat, hogy önt nem csak javaslatokkal támogatjuk, hanem a képzeletét mint egy monitorra kivetítve megmutatjuk elképzelését  3D-ben is. 

Ezen alkalmazások (segítségek) két listába sorolhatók. 

Az első, az ingyenesen elérhető tervező szoftverek listája, amik ugyan nyújthatnak némi segítséget, de nem fognak átütő élményt adni a szoftver ingyenességéből adódó korlátok miatt. 

A második a fizetős szoftverek listája. Mi hiszünk abban, hogy egy jó tervező szoftverbe érdemes befektetni. Miért? Mert tudjuk azt, hogy a profizmushoz, nem elegendő csak egy jó szaki. Ugyan elengedhetetlen, de ahhoz jó szerszám, és profi háttértámogatás is kell.

Ezért úgy döntöttünk, ha már szándékunk, hogy segítjük önt, mint leendő ügyfelünket, a tervezés folyamatában is, akkor ahhoz a piaci szegmens legjobb szoftvere kell, hogy ebben a segítségünkre legyen. Ezért mi ehhez a Piper 3D - t választottuk.  Ezt már a helyszíni felmérés során is használjuk.

Reméljük hamarosan önnel is találkozhatunk, hogy életre kelthessük elképzeléseit, utána pedig meg is valósíthassuk azt. 


A helyszíni felmérés során készült tervezési képből készült látványtervet lehetősége van az árajánlat elfogadása előtt megtekinteni, azonban arról az árajánlat elfogadása előtt másolat nem készíthető. Kivétel ez alól, ha az árajánlat elfogadása előtt, az elkészült látványtervet megvásárolja. Az árajánlat elfogadása után a látványterv az árajánlat részét képezi, így az szabadon másolható.